بررسی مودم, مودم جیبی (همراه) TD-LTE/4.5G

بررسی مودم همراه ZTE 802ZT: ایده‌آل افرادی که اینترنت TDLTE همراه می‌خواهند

مودم زد تی ایی ۸۰۲ را می‌توان جایگزینی برای مودم هواوی E5785-330 با قیمت ارزان‌تر دانست.

در چند ماه گذشته، کاربران زیادی درباره مودم جیبی ZTE 802ZT سوال کردند و مشخصات دقیق یا باندهای پشتیبانی شده توسط آن یا کیفیت و سرعتش را پرسیدند.

از آن‌جایی که این مودم، جزو معدود مودم‌های همراه و جیبی ۴.۵G است که از باند اینترنت TDLTE نیز پشتیبانی کرده و به صورت استوک و دست دوم، با قیمت مناسب زیر ۳ میلیون تومان وارد بازار شده است؛ مورد توجه برخی از کاربران قرار گرفته و دائما درباره آن صحبت می‌کنند.

ما هم در سایت شبکه‌چی، به ناچار و براساس رسالتی که داریم؛ امروز می‌خواهیم نگاهی کوتاه و مختصر به این مودم که نام دقیق‌اش ZTE pocket WiFi 802ZT است؛ بیندازیم:

معرفی مودم ZTE 802ZT

زد تی ایی ۸۰۲ (در برخی سایت‌های ZTE 802/803 هم گفته می‌شود) یک مودم همراه دیگر از کشور ژاپن است. بهتر است بگوییم تولید یک شرکت چینی برای یک اپراتور ژاپنی است. نسخه گلوبال این مودم با نام ZTE MF993 وارد بازار شده است.

پس نکته اول، باید به منوها و دفترچه و توضیحات ژاپنی عادت کنید؛ دقیقا مانند مودم‌های HWS32 و HWS33 و البته یوکیو Speed Wifi Next W06/05 که در ایران شاهد بودیم. البته، می‌توانید از همان منوهای صفحه‌نمایش، زبان اصلی مودم را عوض کنید و روی انگلیسی بگذارید.

این مودم در سال ۲۰۱۹ روانه بازار شده است و از سرعت دانلود نسبتا خوب و وای فای دو بانده ۸۰۲.۱۱ac به همراه درگاه شارژ USB Type C و صفحه‌نمایش لمسی ۲.۴ اینچ سود می‌برد.

یک مودم آنلاک است و می‌توانید هر سیم‌کارتی از هر اپراتوری روی آن بگذارید و به اینترنت ۴G یا TDLTE وصل شوید.

یک مودم همراه سبک با وزن ۱۵۳ گرم و اندازه مناسب برای حمل همیشگی و جابه‌جایی است. چندین ساعت به شما شارژ باتری می‌دهد و برای افرادی که دنبال یک مودم ۴.۵G/TDLTE همراه هستند؛ گزینه خرید خوبی است؛ به‌ویژه اینکه گفتیم با قیمت‌هایی حدود ۳ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

مشخصات مودم زد تی ایی ۸۰۲

متاسفانه موفق نشدیم دقیق مشخص کنیم این مودم از چه رده LTE است ولی می‌دانیم پردازنده آن از شرکت کوالکام است.

در برخی سایت‌ها، سرعت دانلود این مودم را ۸۳۸ مگابیت عنوان کردند که به نظر اشتباه می‌رسد و این سرعت وای‌فای است. سرعت با کابل را ۱۰۰۰ مگابیت یا ۱ گیگابیت گفتند.

آنچه مسلم است؛ یک مودم با سرعت دانلود بالاتر از چند صد گیگابیت است؛ مثلا از رده LTE Cat 14 یا ۱۵ است. این موضوع را می‌توان از تست‌های انجام شده در خارج از ایران فهمید که سرعت‌های ۲۰۰ مگابیتی هم دارد.

مودم ZTE MF933 یا ۸۰۲ZT از باندهای فرکانسی ۱/۲/۳/۴/۸/۱۲/۱۷/۲۸/۴۱/۴۲ پشتیبانی می‌کند که به جز باند ۷، باقی باندهای فرکانسی شبکه ۴G LTE ایران، چه FDD و چه TDD را دارند.

دقیقا بزرگ‌ترین مزیت این مودم در همین پشتیبانی از باندهای رادیویی آن و به ویژه باند ۴۲ برای اینترنت TDLTE است.

از وای‌فای دو بانده ۸۰۲.۱۱ac نیز پشتیبانی می‌کند و در رده AC1200 است که حداکثر سرعت دانلود روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز به ۳۰۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز به ۸۶۷ مگابیت بر ثانیه می‌رسد.

حداکثر ۱۶ نفر یا دستگاه می‌توانند به این مودم همراه وصل شوند و جالب اینکه از استاندارد رمزنگاری امنیتی WPA3 نیز در کنار WPA2-PSK پشتیبانی می‌کند.

باتری و امکانات جانبی مودم ZTE 802ZT

یک باتری ۳ هزار میلی آمپر قابل تعویض روی این مودم ZTE داریم که به صورت تئوری ۱۲ ساعت دوام می‌آورد ولی شما روی ۷ الی ۸ ساعت شارژ باتری آن حساب کنید.

یک مزیت ویژه دیگر این مودم، پورت شارژ USb Type C است که نسبت به USB 2.0 بسیار سریع‌تر است و از USB Tethering پشتیبانی می‌کند.

صفحه‌نمایش لمسی رنگی ۲.۴ اینچ TFT، استاندارد ضد آب IPX2 و ضد گرد و غبار IPX5، پشتیبانی از MIMO 4×4 و VPN، دیگر ویژگی‌های این مودم همراه هستند.

تست سرعت مودم ZTE 802/803

در تست‌های سرعت اینترنت منتشر شده از مودم ۸۰۲ZT برای خارج از کشور، سرعت تا ۲۰۰ مگابیت در دانلود و ۳۵ مگابیت در آپلود بالا رفته است.

در ایران، عمده تست‌هایی که دیدیم؛ سرعت دانلود حدود ۵۱ الی ۵۲ مگابیت و سرعت آپلود حدود ۲۰ مگابیت بوده است. پینگ شبکه نیز بین ۲۶ تا ۳۲ میلی ثانیه است.

قطعا در این تست‌ها، شرایط شبکه را باید در نظر گرفت و ممکن است برای شما، سرعت دانلود بیشتر یا کمتری ارائه بدهد اما به هر حال، برای یک مودم همراه و جیبی کوچک، سرعت دانلود ۵۰ مگابیت، نسبتا خوب ارزیابی می‌شود و می‌تواند نیازهای شما به اینترنت پرسرعت در بیرون از خانه را برطرف کند.

ارزش خرید مودم ZTE MF933

بررسی‌های ما نشان می‌دهد مودم زد تی ایی ۸۰۲ ارزش خرید دارد؛ آن هم با قیمت ۳ میلیون تومان و کمی بیشتر و کمتر نه گران‌تر.

مثلا، با قیمت ۵ میلیون تومان ارزش خرید پیدا نمی‌کند و شما مودم هواوی E5785-330 را بخرید؛ بهتر است ولی اگر ۳ میلیون تومان بدهید و مودم همراهی بگیرید که هم ۴.۵G است و هم TDLTE، باتری ۳ هزار میلی آمپر ساعتی دارد؛ از صفحه‌نمایش لمسی بزرگ و درگاه USB Type-C برای شارژ باتری سود می‌برد؛ قطعا در این وضعیت بازار ایران، یک معامله خوب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *