یکی از با ارزشترین مودمهای 4G/5G بازار ایران برای اتصال به اینترنت موبایل و TD-LTE
مدتها است میخواهم درباره مودم نوکیا گیت وی ۳.۱ بنویسم؛ مودم فایوجی که نزدیک یک سال است وارد بازار ایران شده و خوش درخشیده و قیمت نسبتا واقعی دارد.
چندین دوست مودم FastMile 5G 3.1 Gateway نوکیا را خریده و پس از کار با آن و تجربه اتصال به شبکههای ۴G و ۵G، نه تنها از آن راضی بوده بلکه احساس میکنند بهترین مودم موجود در بازار را خریداری کردند.
هر مودمی در بازار ایران موفق و پرفروش نمیشود؛ مثلا مودم اچ تی سی ۵G HUB مدتها است وارد بازار ایران شده و مشخصاتی بسیار بهتر از مودم ۵G نوکیا دارد ولی هرگز به فروش و محبوبیت و موفقیت مودم نوکیا نرسیده است.
دلایل زیادی برای فروش و موفقیت یک مودم در بازار ایران مطرح است؛ از قیمتگذاری خوب و نزدیک به قیمت واقعی مودم تا کانال واردکننده مودم، کیفیت و کارایی مودم برای شبکه موبایل ایران و مشخصات خوب.
آنتندهی و گیرندگی سیگنال، یکی از مهمترین شاخصهای یک مودم موفق در بازار ایران است؛ چون در بسیاری از شهرها و مناطق، آنتندهی شبکه موبایل ایدهآل نیست و دکلهای مخابراتی بسیار دور از هم نصب شدند.
پس مودمی که آنتنهای زیادی داشته و بتواند گیرندگی سیگنال بالایی ارائه بدهد؛ سرعت بیشتری داده و باعث رضایت مشتری میشود.
مانند مودم هواوی N5368X که به لطف ۱۲ آنتنی که دارد؛ بالاترین گیرندگی سیگنال شبکه را در ۴G LTE داشته و در نتیجه سریعترین مودم سیم کارتی بازار نامیده میشود.
مودم نوکیا گیت وی ۳.۱ نیز دقیقا فاکتورهای بالا را دارد؛ مشخصات خوب، گیرندگی آنتن بالا، قیمت واقعی و نزدیک به قدرت خرید مودم به همراه کارایی و امکاناتی رضایتبخش.
پس؛ با هم برویم و نگاهی به این مودم ۵G بیندازیم:
معرفی مودمهای ۵G نوکیا
شرکت نوکیا حدودا یک سال پیش، از سه مودم ۵G خود در خانواده FastMile Gateway رونمایی کرد.
نوکیا پیشتر، چندین مدل مودم ۴G در این خانواده معرفی کرده بود و اینک سه مودم FastMile 5G Gateway 3.0 و FastMile 5G Gateway 3.1 و FastMile 5G Gateway 3.2 به این خانواده اضافه شدند.
در ایران، مودم نوکیا FastMile 5G Gateway 3.1 و نوکیا ۳.۲ به فروش میرسند که مناسبترین مودم برای کاربران ایرانی نیز هستند.
مودم ۵G گیت وی ۳.۲ نوکیا، قیمت و مشخصات بالایی دارد و مدل گیتوی ۳ نیز ضعیفترین مودم فایوجی نوکیا است.
از نظر ظاهری، این سه مودم مشابه یکدیگر هستند و فقط در بخش پشتی و زیرین، درگاههای ارتباطی و مشخصات سختافزاری با هم متفاوت میشوند.
مشخصات مودم نوکیا گیت وی ۳.۱
مودم نوکیا گیت وی ۳.۱ با کدنام ۵G12-13W-B، یک مودم روتر ۴G/5G رومیزی برای کاربران خانگی و کسبوکارهای تجاری است که میخواهند به اینترنت موبایل متصل شوند.
این مودم از پردازنده اسنپدراگون X55 کوالکام سود میبرد که خوب یکی از بهترین پردازندههای مودم ۵G دنیا است و از حداکثر سرعت دانلود ۷.۵ گیگابیتی پشتیبانی میکند.
البته، حداکثر سرعت این مودم روی شبکههای ۵G به مراتب پایینتر از این عدد است و در سریعترین شبکه فایوجی به ۳ یا ۳.۵ گیگ میرسد.
این مودم از شبکههای ۴G LTE Cat 20 نیز پشتیبانی کرده و حداکثر سرعت دانلود به مرز ۲ گیگابیت و حداکثر سرعت آپلود به مرز ۲۰۰ مگابیت میرسد.
نوکیا FastMile Gateway 3.1 دارای دو درگاه شبکه اترنت یک گیگابیت و یک درگاه RJ11 به همراه درگاه USB 3.0 است.
از اسلات سیمکارت نانو و کلیدهای ریست، WPS و پاور برخوردار است و برای رمزنگاری وایفای به پروتکل WPA3 مجهز است.
یکی از ویژگیهای بزرگ این مودم، آنتنهای داخلی زیاد با قدرت گیرندگی سیگنال ۷.۶ دسی بل است.
اندازه این مودم ۵G نیز ۲۱۸.۵ میلی متر ارتفاع و ۱۲۵ میلیمتر طول/عرض است.
باندهای رادیویی ۴G/5G مودم نوکیا گیت وی ۳.۱
یکی از مودمهای فول باند بازار ایران است و تقریبا هر باندی که کاربران ایرانی نیاز دارند را پوشش میدهد.
در شبکههای ۵G زیر ۶ گیگاهرتز دارای باندهای رادیویی زیر است:
NR NSA Bands: ۱, ۳, ۷, ۸, ۲۰, ۲۸, ۳۸, ۴۰, ۴۱, ۶۶, ۷۷, ۷۸
NR SA Bands: ۱, ۳, ۷, ۸, ۲۰, ۲۸, ۳۸, ۴۰, ۴۱, ۶۶, ۷۷, ۷۸
در شبکههای ۴G LTE نیز باندهای FDD و TDD زیر در دسترس هستند:
FDD LTE Bands: ۱, ۲, ۳, ۴, ۵, ۷, ۸, ۱۲, ۲۰, ۲۵, ۲۸, ۳۲
TDD LTE Bands: ۳۸, ۴۰, ۴۱, ۴۲, ۶۶
LTE 4×4 Bands: ۱, ۲, ۳, ۴, ۷, ۲۵, ۳۲, ۳۸, ۴۰, ۴۱, ۴۲, ۶۶
این باندهای رادیویی به ما اطمینان میدهند شما هر سیمکارتی از هر اپراتوری داشته باشید؛ روی مودم ۵G نوکیا وصل میشود؛ از سیمکارتهای اینترنت موبایل همراه اول، ایرانسل، رایتل، شاتل موبایل، سامانتل و هایوب تا سیمکارتهای TDLTE ایرانسل و مبیننت و اپراتورهای مجازی مانند وینکس، آسیاتک، پیشگامان، منبا تلکام، تک نت و …
یک مودم کاملا آنلاک است و شما از بابت سازگاری با شبکههای مختلف نیز خیالتان راحت است.
نکته دیگر اینکه این مودم دارای چندین آنتن قوی داخلی است که در فرکانسهای شبکههای ۵G با قدرت ۱۱ دسیبل و در شبکههای ۴G دارای قدرت ۶ دسی بل هستند.
همین موضوع، باعث افزایش قدرت گیرندگی سیگنال مودم شده و سرعتهای چند صد مگابیتی در شبکه موبایل ایران را به ثبت رسانده است.